Pomenuh ga u prethodnom postu. Evo kako ja to pravim.
Potrebni sastojci:
Potrebni sastojci:
- gorgonzola (ili neki drugi sir sa plemenitim plesnima)
- edamer kačkavalj
- pavlaka za kuvanje
- komad putera
- so, origano
Ne mogu vam reći potrebne količine jer pravim po potrebi, u zavisnosti koliko ljudi će ga jesti.
U manji ali dublji sud sipajte pavlaku za kuvanje (krenite za manjom količinom pa dodajte ako treba da razredite sos), dodajte narendani kačkavalj i namrvite gorgonzolu (može se dodati i malo pazmezana ako volite onu jaku "sirnu" aromu) i puter.
Dodajte so i začine po ukusu.
Mešajte na laganoj vatri dok se kačkavalj i gorgonzola u potpunosti ne istope i sjedine.
Računajte da će se hlađenjem stegnuti tako da gustinu određujte količinom pavlake koju dolivate.
Gorgonzola sos odlično ide uz piletinu, biftek, pastu...
Нема коментара:
Постави коментар