уторак, 16. децембар 2014.

05. GORGONZOLA SOS

Pomenuh ga u prethodnom postu. Evo kako ja to pravim.

Potrebni sastojci:

  • gorgonzola (ili neki drugi sir sa plemenitim plesnima)
  • edamer kačkavalj
  • pavlaka za kuvanje
  • komad putera
  • so, origano
Ne mogu vam reći potrebne količine jer pravim po potrebi, u zavisnosti koliko ljudi će ga jesti.

U manji ali dublji sud sipajte pavlaku za kuvanje (krenite za manjom količinom pa dodajte ako treba da razredite sos), dodajte narendani kačkavalj i namrvite gorgonzolu (može se dodati i malo pazmezana ako volite onu jaku "sirnu" aromu) i puter.
Dodajte so i začine po ukusu.
Mešajte na laganoj vatri dok se kačkavalj i gorgonzola u potpunosti ne istope i sjedine.
Računajte da će se hlađenjem stegnuti tako da gustinu određujte količinom pavlake koju dolivate.



Gorgonzola sos odlično ide uz piletinu, biftek, pastu...




Нема коментара:

Постави коментар