Bez namere da glumim nekog pametnjakovića, ali ono što je bitno da avantura u kuhinji bude uspešna jeste da kuhinja izgleda identično kad izađete iz nje i iznesete gotovo jelo, kao i kada ste u nju ušli. Što znači čisto i uredno. Moram priznati dugo mi je trebalo da prihvatim taj koncept, ali sada ga revnosno primenjujem. Pored toga što čista i uredna kuhinja diže samopouzdanje i volju da se u njoj nešto i uradi takođe, mnogo je lakše prati 2-3 suda nego sačekati da se nakupi brdo kome nigde nema kraja. Naravno veliku pomoć u tome pruža mašina za pranje suđa, ali ja konkretno više volim da jedan sud "recikliram" tj. operem ga odmah i koristim za neki drugi sastojak nego da pravim gužvu i dodeljujem poseban sud svakom sastojku. Budimo svesni da ipak ne živimo u kulinarskoj emisiji. Niti imamo radne površine kao oni, niti beskrajni niz sudova, a ni armiju koja čisti posle njih. Stoga, tretirajte svoju kuhinju kao svoje malo kraljevstvo i budite dobar kralj.
 |
"Razmišljam da ubacim persijski ćilim u kuhinju" |
Нема коментара:
Постави коментар