Ovo smo jeli u jednom beogradskom restoranu, pa smo rešili da ga napravimo sami i za manje para :)
Nikakva nauka od recepta, brzo se pravi, a ukusno je.
Od sastojaka potrebno je
Nikakva nauka od recepta, brzo se pravi, a ukusno je.
Od sastojaka potrebno je
- pileći file (onoliko koliko vam se jede)
- edamer sir (da proprati količinu piletine)
- so, brašno, prezle, umućeno jaje (za pohovanje)
Pileći file dobro istanjite i usolite. Na svaki komad piletine stavite adekvatnu količinu sira (ne preterujte da ne iscuri na sve strane kasnije. Urolajte i čačkalicom zatvorite kako se ne bi odmotalo.
Gotove rolnice urolajte u jaja, brašno i prezle i pohujte u dubokom ulju dok ne postanu tamno smeđe.
I to je to. Servirajte i uživajte. Uz ovo jelo uglavnom pravim i neku prostiju salatu.
Jelo možete načiniti interesantnijim ako napravite neki umak koji ćete koristiti za prelivanje ili umakanje rolnica dok jedete. Moj favorit je gorgonzola sos.
Нема коментара:
Постави коментар