субота, 23. мај 2015.

11. PARADAJZ, MANGO, AVOKADO SALSA

Iako deluje tako, ovo uopšte nije neka egzotika. Vesela, osvežavajuća salata koja može da prati neko ljuto jelo, poput burita koji pravim ili kao osveženje za vruće dane.

Potrebno je:


  • 2 paradajza normalne veličine
  • jedan mango
  • jedan avokado
  • sok od pola limuna
  • malo svežeg peršuna, naseckanog

Prvo što treba da naučite je kako da očistite mango i avokado. Uopšte nije teško i uspećete iz prve. Evo uputstva.

ja koristim prvi način, ali pravim manje kockice

Šečer nas uči i kako da izaberemo avokado

Ok, to ste savladali, paradajz znate kako da isečete na kockice :) 

Kada ste isekli sve na kockice velčine onih za yamb ubacte u činiju, lagano promešajte rukom sve sastojke, pospite seckanim peršunom, prelijte sokom od pola limuna, opet lagano izmešajte i to je to, salsa je gotova.


Ono što je bitno je procenat učešća svakog voća/povrća u samoj salsi. Ja koristim 2 paradajza jedan mango i pola avokada, ali opet, to je apsolutno stvar ukusa.

Ono što je dobro u vezi sa ovom salsom je da u slučaju da se ne pojede sva, "višak" ubacite u blender, posolite (možete dodati i ljutu papriku)  izblendajte i dobili ste guacamole koji može da stoji u frižideru par dana. (salsa ne može jer oksidira)
Guacamole možete jesti uz recimo neki tortilja čips, odnosno onako kako su meksikanci to i zamislii.


Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар