Iako deluje tako, ovo uopšte nije neka egzotika. Vesela, osvežavajuća salata koja može da prati neko ljuto jelo, poput burita koji pravim ili kao osveženje za vruće dane.
Potrebno je:
Potrebno je:
- 2 paradajza normalne veličine
- jedan mango
- jedan avokado
- sok od pola limuna
- malo svežeg peršuna, naseckanog
Prvo što treba da naučite je kako da očistite mango i avokado. Uopšte nije teško i uspećete iz prve. Evo uputstva.
ja koristim prvi način, ali pravim manje kockice
Šečer nas uči i kako da izaberemo avokado
Ok, to ste savladali, paradajz znate kako da isečete na kockice :)
Kada ste isekli sve na kockice velčine onih za yamb ubacte u činiju, lagano promešajte rukom sve sastojke, pospite seckanim peršunom, prelijte sokom od pola limuna, opet lagano izmešajte i to je to, salsa je gotova.
Ono što je bitno je procenat učešća svakog voća/povrća u samoj salsi. Ja koristim 2 paradajza jedan mango i pola avokada, ali opet, to je apsolutno stvar ukusa.
Ono što je dobro u vezi sa ovom salsom je da u slučaju da se ne pojede sva, "višak" ubacite u blender, posolite (možete dodati i ljutu papriku) izblendajte i dobili ste guacamole koji može da stoji u frižideru par dana. (salsa ne može jer oksidira)
Guacamole možete jesti uz recimo neki tortilja čips, odnosno onako kako su meksikanci to i zamislii.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар