понедељак, 5. јануар 2015.

08. KIFLA DELICIOSA GRANDE

Iako naizgled običan sendvič, za deliciosu grande je ipak potrebno, ne toliko truda, koliko vremena. Zbog toga je i pogodna za prilike kada vam je potreban veliki broj sendviča, mada ako vam se svidi kao i meni, neće vas mrzeti da spremate "na malo" :)

Sendvič ima samo 3 komponente. Namaz, pršutu i malo salate da "olakša" ukus

Namaz se pravi od pečuraka po ukusu (ja koristim lisičare, crne trube i malo vrganja) koje se izdinstaju na maslacu, u njih se doda kisela pavlaka i sir po ukusu (ja koristim varvarinski sitni, mada može i dobar koziji, punomasni). Posoli se po ukusu.
Bitno je da se sve to dobro ukuva da ne bude tečno već jako kremasto i onda se ostavi da se ohladi. Kad bude hladno, tekstura treba da bude poput krem sira za mazanje.

Kiflu najpre mazati spremljenim namazom, zatim staviti tanko sečenu pršutu i list lollo rosso salate.

pršuta

To je to... sendvič je gotov. Jako je ukusan. Pršuta i pečurke su izvor proteina, sir i pavlaka daju belančevine i deo ugljenih hidrata, lollo rosso je bogata vitaminima A i C, folnom kiselinom i gvožđem i ima 100 puta više antioksidanasa od obične zelene salate,  a ako želite da izbegnete belo brašno, možete koristiti kiflu od integralnog brašna.

Prijatno

Нема коментара:

Постави коментар